Nakon što je bilo zatvoreno više od dva mjeseca, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu otvorilo je svoja vrata gledateljima ekskluzivnim koncertom “Gala večer Opere HNK”.

“Puno nam je srce i iznimno smo sretni što nastavljamo sezonu i nadamo se da nikada više nećemo morati zatvarati kazalište”, rekla je intendantica Dubravka Vrgoč na početku svečane večeri kojom je HNK na simboličan način ponovno otvorilo kazalište za gledatelje.

Poseban glazbeni doživljaj koji simbolizira novi početak, kao i boravak unutar kazališta, bio je prilagođen preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

FOTO: HNK

Ekskluzivan repertoar počeo je skladbom Pere Gotovca Tebi grade moj u izvedbi prvakinje Opere Valentine Fijačko Kobić kao posveta Zagrebu poslije proživljenih nedaća.

Prvi dio koncerta bio je sastavljen od odabranih djela Vatroslava Lisinskoga, Josepha Haydna i Gabriela Fauréa u izvedbi sopranistice Valentine Fijačko Kobić te zbora Opere zagrebačkoga HNK.

Drugi dio koncerta bio je posvećen komornoj glazbi Felixa Mendelssohna u izvedbi gudača Orkestra HNK u Zagrebu te smo čuli Gudački oktet u Es-duru, op.20.

Prvi koncert unutar zgrade kazališta bio je emotivan događaj kako za gledatelje tako i za izvođače.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar