Druga polovica veljače u Art-kinu rezervirana je za nastavak programa Ljubav u doba korone koji je pokrenut u siječnju ove godine sa željom da se publici u vremenu izolacijske svakodnevnice uz igrane i animirane romantične klasike ponudi doza nikad potrebnijeg filmskog eskapizma.

Budući da se mjere opreza nastavljaju i u veljači – poznatom i kao mjesecu zaljubljenih – isti je slučaj i s programom koji je polučio velik interes među Riječankama i Riječanima svih generacija. Koncept je stoga isti: raniji termin Ljubavi u doba korone 2 predviđen je za mlađe uzraste, a kasniji za ponešto starije.

Animirani klasici

Dio za mlađu publiku donosi pet animiranih romansi novijeg datuma, a prvi u nizu je Aladin (19. veljače), Disneyjeva adaptacija priče preuzete iz zbirke pripovijedaka Tisuću i jedna noć – nagrađena dvama Oscarima za najbolju glazbu – o šarmantnom sitnom lopovu Aladinu, hrabroj i samozatajnoj princezi Jasmini te duhu iz svjetiljke koji je potencijalni ključ njihove budućnosti.

Slijedi Mala sirena (20. veljače), oskarovski jednako nagrađena animirana bajka koja je započela renesansu Disneyjevog studija, vrativši u interes šireg filmskog svijeta animirane filmove. Nastavak programa donosi Anastaziju (21. veljače), animirani film o ruskoj princezi, a ujedno i prvi dugometražni crtani film 20th Century Foxa koji je dokazao da animirani hitovi nisu rezervirani samo za Disneyjevu produkciju.

Princeza i žabac (27. veljače), inspirirana novelom E.D. Bakera i bajkom braće Grimm, donosi prvu afroameričku princezu u nekom od Disneyjevih filmova, a program animiranih klasika zatvara Heraklo (28. veljače), još jedan od Disneyjevih omiljenih hitova, utemeljen na mitu o istoimenom grčkom junaku. Animirani filmovi prikazuju se na izvornom engleskom jeziku s hrvatskim titlovima.

Romantični filmovi 21. stoljeća

Drugi dio ciklusa sastavljen je od šest filmova koji pričaju šest romantičnih sudbina ovog stoljeća. Program otvara Ljubav i košarka (19. i 20. veljače), redateljski prvijenac Gine Prince-Bythewood (hvaljen upravo po izuzetnoj režiji), uvjerljiva ljubavna priča o košarkaškom paru koji razvija svoje talente i pritom raspliće složene odnose – sportske, obiteljske i međusobne.

Slijedi Moulin Rouge (20. i 21. veljače) Baza Luhrmanna, mjuzikl velikog kritičarskog, ali i komercijalnog uspjeha (8 nominacija za nagradu Oscar, uz dvije dobitne – za najbolju scenografiju i kostimografiju) o mladom pjesniku (Ewan McGregor) koji se zaljubljuje u bolesnu zvijezdu Moulin Rougea (Nicole Kidman).

Garden State (21. i 22. veljače.), indie romantična komična drama Zacha Braffa, s Braffom i Natalie Portman u glavnim ulogama, pomaknuta je priča o sazrijevanju mladog glumca kojeg povratak u rodni kraj suočava s osobnim traumama. 

Nastavak programa donosi Prije sumraka (22. i 23. veljače), drugi dio trilogije američkog režisera Richarda Linklatera, kultnog višegodišnjeg projekta koji je autor započeo s glumcima Ethanom Hawkeom Julie Delpy filmom Prije svitanja.

Romantična komična drama(500) dana ljubavi (23. i 24. veljače) Marca Webba, prava hipsterska romansa s tada mladim zvijezdama u usponu Zooey Deschanel i Josephom Gordonom-Levittom, prati djevojku koja ne vjeruje u pravu ljubav i mladića koji se baš u nju zaljubljuje.

Za sam kraj programa stiže pravi miljenik šire publike. Gorko-slatka, emocionalno-poletna, ali i izrazito urnebesna priča Ta luda ljubav (24. i 27. veljače) sa zvjezdanim glumačkim sastavom (Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Ema Stone).

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više potražiti na https://www.art-kino.org/hr/

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar