Prvo izdanje Filmskih večeri u Močvari u novoj 2021. pozabavit će se pitanjem svih pitanja: Kako razgovarati s mamom? Kroz tri moćna, duhovita i inspirativna neprofesijska filma organizatori će pokušati otkriti koje su najbolje tehnike suočavanja s osobom koja nam je nevjerojatno slična, htjeli mi to priznati ili ne.

U svom Green DCP nagradom festivala 25 FPS ovjenčanom film-eseju “Kako razgovarati s mamom” (Kinoklub Zagreb, 2020) Dalija Dozet odlazi čak u Šangaj kako bi zajedno s onom koja ju je rodila podijelila zajedničku tugu i otkrila novi jezik intimnosti, piše u najavi na stranicama Močvare.

Sara Pavleković Preis, pak, svoju majku snima u njihovom domu te na poslu, a sveti gral komunikacije uporno im izmiče u urnebesnom “Ali, ja ne znam drugačije” (Restart, 2018).

I naposljetku, student filmske režije David Gašo u svojoj autobiografskoj filmskoj vježbi “Laci bježi u Mađarsku” (ADU, 2020) ni ne pokušava komunicirati sa svojim bližnjima već umjesto toga planira spektakularan bijeg jer je to, u konačnici, možda najsuvisliji način za razgovor s mamom.
U Močvari ćemo ugostiti ovo troje autora ne bili smo svi zajedno pokušali konačno prokljuviti može li se i kako razgovarati s gospođom Majkom, piše na stranicama Močvare.

Raspored u utorak, 23.veljače:
 • 19:30 sati – vrata
 • 20:00 sati projekcija:
  Laci bježi u Mađarsku (David Gašo, 2020)
  Ali, ja ne znam drugačije (Sara Pavleković Preis, 2018)
  Kako razgovarati s mamom (Dalija Dozet, 2020)
 • 20:30 sati razgovor s gostima: Dalija Dozet (Osijek/Šangaj), David Gašo (Osijek/Zagreb), Sara Pavleković Preis (Zagreb)
  Moderira: Višnja Vukašinović (Split/Zagreb)

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar