Kazalište Planet Art pokrenulo je potpuno inovatovan kazališni projekt – Online kazalište uživo. Riječ je o kazališim predstavama koje se održavaju uživo, ali ih putem streaminga možete gledati iz svojeg dnevnog boravka, s putovanja ili gdje god se nalazite po cijelom svijetu.

Online kazalište uživo idealno je rješenje za sve koji iz bilo kojeg razloga nemaju mogućnost fizički prisustvovati kazališnim predstavama, a voljeli bi to. Na ovaj način predstave mogu gledati svi, bez obzira gdje se nalaze, u Hrvatskoj i u svijetu.

Predstave se prenose uživo s 4 kamere čime se kazališni doživljaj prilagođava novom mediju koji ih obogaćuje novom dinamikom u isto vrijeme zadržavajući kazališnu čaroliju.

Predstave se izvode u realnom vremenu svake nedjelje u 20h, a raspored izvođenja i prodaja ulaznica za streaming po cijeni od 39 kn mogu se kupiti na linku https://live.planet-art.hr/ .

U Online kazalištu uživo svake nedjelje publika može naizmjenično pogledati tri popularne komedije Kazališta Planet Art koje su među najizvođenijim predstavama u Hrvatskoj u posljednjih dvadesetak godina. To su: Velika zvjerka, Tko je ovdje lud i Ritina škola.

S predstavom Velika zvjerka, jednom od najizvođenijih predstava u Hrvatskoj u posljednjih 15 godina, 25. listopada počelo je Online kazalište uživo, a sljedeće izvedbe su 15. studenog i 6. prosinca 2020.

Ova komedija, koju publika dolazi gledati i po nekoliko puta, govori o lovu na posao života trojice poslovnjaka koji se nadaju da će te večeri riješiti sve svoje životne probleme i spasiti svoju tvrtku od stečaja. Kako idu zajedno biznis i iskrenost, pogledajte u urnebesnoj komediji redateljice Slavice Knežević u kojoj glavne uloge igraju Slavko Juraga, Marko Torjanac i Luka Dragić.

Predstava Tko je ovdje lud? prvi put je izvedena u Online kazalištu uživo 1. studenog, a sljedeće izvedbe su 22. studenog i 13. prosinca 2020. Ova komedija s podnaslovom kroz šest koraka i jedan uvid vodi do potpune sreće’ nudi nam sat i pol lude zabave.

U šest isprepletenih crnih komedija štićenici klinike ‘Eden’, disidenti iz stvarnog svijeta, preispituju granicu ‘normalnoga’ u svijetu punom eksplozija, pobijenih Vlada, stvarnih zečeva iz virtualnog svijeta, zagorenih kobasica u bijelom sosu i susreta s Bogom.

Online izvedbom obilježit će se 100. izvedba ove komedije kojoj je redatelj Marko Torjanac, a u kojoj uz njega igra Natalija Đorđević.

Predstava Ritina škola jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a na rasporedu je 29. studenog i 20. prosinca 2020. U produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku i sada se nakon nekoliko godina pauze na zahtjeve gledatelja vraća na scenu.

Predstava je to o britkoj frizerki koja upisuje tečaj književnosti na kojemu upoznaje profesora s kojim se upušta u neobičnu književno životnu pustolovinu koja ih oboje mijenja.

Prvom online izvedbom u nedjelju, 8. studenog obilježila se 150. izvedba ‘Ritine škole’, a u ulogu šarmantne Rite od Nataše Janjić Medančić preuzela je Vanda Winter kojoj će ovo biti premijera. Predstavu je režirao Marko Torjanac koji i igra šarmantnog i rezigniranog profesora Pravdana kojemu frizerka Rita mijenja život. 

Kliknimo na Novo kazalište!

https://live.planet-art.hr/

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar