Filmske večeri u Močvari u ožujku besplatno prikazuju svježeg dobitnika nagrade Oktavijan za najbolji dugometražni igrani film uz gostovanje njegovog autora Jure Pavlovića te ugledne filmske kritičarke Diane Nenadić i predsjednika Hrvatskog društva filmskih kritičara Hrvoja Pukšeca.

Nakon što su u veljači “Filmske večeri u Močvari” pokušale otkriti kako razgovarati s našom mamom kroz tri kratka filma, sada će se s istom temom suočiti kroz debitantski dugometražni film Mater (2019) mladog Jure Pavlovića koji je za njega već osvojio čitav niz domaćih i međunarodnih nagrada.

Najnovija među njima jest od ovo godine potpuno osamostaljena nagrada Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara koje je upravo Pavlovićev debi ocijenilo najboljim igranim filmom dugog metra iz protekle burne 2020. godine.

Priča je to o ženi koja se nakon godina provedenih u Njemačkoj vraća u rodni kraj skrbiti o majci na umoru. Mater i kćer genijalno portretiraju glumačke dive Daria Lorenci-Flatz i Neva Rošić, a redatelj impresionira radikalnim korištenjem bližih i krupnih planova koji su postali njegov zaštitni znak još u kratkometražnom Pikniku (2015) koji mu je priskrbio Europsku filmsku nagradu.

S Jurom Pavlovićem ćemo razgovorati o čarima i mraku matrijarhata, a u užarenoj diskusiji pridružit će nam se aktualni predsjednik Hrvatskog društva filmskih kritičara Hrvoje Pukšeca i njegova prethodnica Diana Nenadić, piše u najavi.

Nakon razgovora koji će moderirati Višnja Vukašinović Pentić, od 20:30 sati će biti besplatna projekcija nagrađenog filma “Mater”. Dođite!

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar