52. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva počinje prijenosom otvaranja 20. studenog u 18 sati, a filmove se može gledati i glasati od 20. studenog u 19 sati. Filmovi će biti dostupni na poveznici https://revija.hfs.hr/

Nakon prijenosa otvaranja 20. studenog u 18 sati, filmovi će biti dostupni za besplatno gledanje na internetu i glasanje sve do nedjelje 22. studenog u 16 sati.

U program je uvršteno 15 igranih filmova i 14 dokumentarnih filmova. Uz to, selektirano je i 5 eksperimentalnih te 4 animirana filma.

Popis selektiranih filmova dostupan je na linku:  https://revija.hfs.hr/natjecateljski-program/.

Revijski katalog dostupan je na linku:
https://revija.hfs.hr/katalozi/

U nedjelju, 22. studenog u 17 sati počinje online javno žiriranje prema pravilima UNICA-e i dodjela nagrada. Pozivamo vas da pratite žiriranje na poveznici https://revija.hfs.hr/online-projekcije/.

U žiriju su ove godine redatelji Snježana TribusonMatija Pisačić, montažerka Dubravka Premar, filmski snimatelj Silvestar Kolbas i multimedijski umjetnik Goran Škofić. Selekcijska komisija je ujedno i žiri koji će dodijeliti nagrade. Žiriranje na Reviji je javno, a odvija se prema pravilima međunarodne filmske organizacije UNICA-e.

[FOTO: Samir Cerić Kovačević]

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije.

Kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, Revija se svake godine održava u drugom gradu. Ona je centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a uz Pulski filmski festival i najstariji je filmski festival na području Hrvatske.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar