Prijave TV serija za nagradu na 29. Sarajevo Film Festivalu su otvorene do 5. svibnja 2023., a prijava je besplatna.

Pravo prijave imaju dramske serije i komedije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova* i Slovenije, premijerno prikazane u razdoblju od 1. travnja 2022. do 30. travnja 2023. godine.

Serije za program Sarajevo Film Festivala prijavljuje producent / vlasnik prava, a za mogućnost nominacije za nagrade potrebno je prijaviti sve epizode serije.

O nominacijama i nagradama odlučuje Strukovni žiri, sastavljen od više od 450 filmskih profesionalaca iz regije.

Nagrade će biti dodijeljene u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije. U kategoriji dramskih serija, dodjeljuje se 8 nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

U kategoriji komedija dodjeljuje se 5 nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

Sarajevo Film Festival nagrade Srce Sarajeva za TV serije je uspostavio 2021. godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana.

Ceremonija dodjele nagrada Srce Sarajeva za TV serije bit će održana na 29. Sarajevo Film Festivalu, koji se ove godine održava od 11. do 18. kolovoza. Pravilnik, uvjeti i online formulari za prijavu su na web stranici Sarajevo Film Festivala.

Online formular za prijavu: https://vp.eventival.com/sarajevoff/2023

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar