Iako je upravo ljeto mnogima najdraže godišnje doba, kraj ljeta u Zagrebu uvijek je uzbudljiv. Jedan od razloga tome je i festival dizajna, Zagreb Design Week, koji nas ove godine očekuje na novoj, odličnoj lokaciji, u samom centru Zagreba.

[FOTO: ZGDW]

Naime, ZGDW ove se godine održava u inspirativnom okruženju Akademije likovnih umjetnosti, Ilica 85. Središnja zgrada ALU-a zajedno s velikim Parkom skulptura bit će pretvorena u pozornicu za predstavljanje dizajna.

[FOTO: ZGDW]

U interijeru akademije imat ćemo priliku razgledati brojne izložbe, a u Parku će se organizirati filmske projekcije, predavanja, paneli, radionice i naravno, partyji.

[FOTO: ZGDW]

Tema ovogodišnjeg festival dizajna je — Limitless / Bez granica, kojom se nakon dvije godine ograničenja slavi ponovno okupljanje i sloboda kao neizostavan dio kreativnog procesa.

[FOTO: ZGDW]

U svijetu vrlo ograničenih resursa, razmišljanje izvan okvira i bez granica ključno je za inovacije i poboljšanje društva. Cilj ZGDW je podržati razvoj kreativnosti uz razumijevanje da učenje i stvaranje nikada ne prestaju i da nema granica u osmišljavanju bolje budućnosti.

[FOTO: ZGDW]

Otvaranjem prema različitostima, podržava se puni potencijal projekata i prikazuju najbolje kreativne prakse iz cijelog svijeta. Predstavljanjem takve prakse ideja je inspirirati ljude da preuzmu angažiraniju i aktivniju ulogu u globalnom društvu te da imaju sretniji i ispunjeniji život. Nakon dvije godine ograničenja, vrijeme je da granice maknemo iz svog djelovanja.

[FOTO: ZGDW]

Finalisti ZGDW Awarda, jedine hrvatske nagrade za dizajn otvorene i dizajnerima iz cijelog svijeta, bit će objavljen do 6. kolovoza. Dodjeljuju se po tri nagrade, u šest kategorija. Nagrade se dodjeljuju u obliku priznanja, na otvorenju Zagreb Design Weeka, prijavljene radove ocjenjuje peteročlani, stručni međunarodni žiri prema ukupnoj kvaliteti svakog prijavljenog projekta.

[FOTO: ZGDW]

Sudionici ZGDW partner lokacija također će biti objavljeni 6. kolovoza. Istog će datuma biti objavljeni i sudionici ZGDW Concept Storea, čiji je fokus na hrvatskim markama, ali u ponudi su dizajnerski proizvodi iz cijeloga svijeta i sudionici ZGDW modne revije čiji je cilj promocija mladih dizajnera. Modni dizajn predstavlja se u dvije kategorije: profesionalni dizajneri i studenti.

Svakako valja napomenuti i da je ovogodišnji ZGDW zadnja manifestacija koja će se održati na jednoj od najljepših lokacija u centru Zagreba, Akademiji likovnih umjetnosti, prije nego što se krene u njenu opsežnu obnovu.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar