Sljedećeg tjedna započinje omiljena ljetna manifestacija Dvorišta. Ponovno možemo zaviriti iza fasada čarobnih gornjogradskih palača. Dvorišta su otvorena od 13. do 24. srpnja u večernjim satima pa sve do ponoći.

„Kao jedno od najprepoznatljivijih zagrebačkih ljetnih događanja, Dvorišta su istinski primjer kako na neinvazivan i inovativan način možemo uspješno razvijati gradski turizam. Naime, uz prikladan i decentan program, Dvorišta potiču boravak na otvorenom, pružajući svim posjetiteljima mir, opuštanje i ugodne ljetne večeri, čime pozitivno utječu na razvoj turističke ponude grada Zagreba. Svake godine projekt se nastoji oplemeniti novitetima, stoga pozivam Zagrepčanke i Zagrepčane, kao i sve posjetitelje, da prošetaju Gornjim gradom i uživaju u ambijentima prekrasnih dvorišta, inače zatvorenih za javnost“, izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

[FOTO: FB Dvorišta]

Ponovno ćete moći posjetiti dva već poznata Dvorišta predstavljena 2019. u sklopu Narodnog doma HAZU-a – gornje reprezentativno dvorište na Opatičku i donje, skriveno i posebno, s pogledom na Radićevu ulicu.

[FOTO: FB Dvorišta]

No, Dvorišta ove sezone otkrivaju i nešto posve novo! Čak tri nove lokacije. Dvorište Zvjezdarnice u Popovom tornju. Zatim, Arheološki vrt, sjeverno dvorište Muzeja grada Zagreba. I za kraj dvorište Palače Erdödy-Keglević u kojoj je danas jedna od rezidencija Pravnog fakulteta, a nekoć je bila posljednji dom vođe Hrvatskoga preporoda Ljudevita Gaja i mjesto njegove znamenite Ilirske tiskare.

[FOTO: FB Dvorišta]

Osim predivnog ambijenta i dobre zabave, Dvorišta dovode i široki spektar odlične glazbe – od jazza i klasike do popa. Dvorišta će tako i ove sezone donijeti puno glazbenih užitaka na ljetnoj pozornici za mlade glazbene talente.

[FOTO: FB Dvorišta]

Ove sezone manifestacija daruje svojim posjetiteljima čak dva dana više u odnosu na deset dana proteklih godina, a sva Dvorišta, cijelim tijekom manifestacije, bit će ispunjena zvucima dobre glazbe koju ne smijete propustiti. Dnevni programi bit će objavljivani nekoliko dana unaprijed na društvenim mrežama događaja.

[FOTO: FB Dvorišta]
Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar