Za ulogu u filmu “Tereza37”, za kojeg potpisuje i scenarij, Lana Barić proglašena je najboljom glumicom 49. izdanja Međunarodnog filmskog festivala FEST-a.

Glavni FEST-ov žiri dodijelio je hrvatskoj glumici nagradu za najbolju žensku ulogu “za hrabru, temeljnu kreaciju žene u potrazi za slobodom.”

“Dobili smo jako puno nagrada za ovaj film, ali ja nisam dobila za glumicu, tako da sam presretna,” rekla je Lana Barić na svečanoj dodjeli nagrada koja je u nedjelju, 16. svibnja označila kraj 49. Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu, prenosi HAVC.

Filmu “Tereza37” je projekcija na FEST-u bila srpska premijera, a reakcija beogradske publike bila je i više nego pozitivna.

Inače, “Tereza37” scenaristice Lane Barić i redatelja Danila Šerbedžije ovih se dana prikazuje i na Vox Feminae Festivalu, a hrvatska publika ga je imala prilike pogledati i u sklopu programa Drive in kultura. Više o festivalskim nastupima pročitajte OVDJE.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar