Brač Film Festival, uz suglasnost Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije i u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, održat će se po planu od 6. do 8. kolovoza na već poznatoj lokaciji – ljetno kino u romantičnom Supetru.

Festival će 6. kolovoza otvoriti otočka premijera domaćeg filma Mater, redatelja Jure Pavlovića. Radnja filma prati Jasnu koja se nakon nekoliko godina provedenih u Njemačkoj vraća u Hrvatsku kako bi se brinula o majci, koja je na umoru. Zanimljiv odnos majke i kćerke debitantski je film Jure Pavlovića, kojeg bračka publika već pamti po kratkom filmu “Piknik” prikazanom na Brač Film Festivalu 2016. godine.

U dugometražnom programu prikazat će se i francusko-belgijska komedija “Alice i Gradonačelnik”, Nicolasa Parisera, o političaru koji se istovremeno bori sa egzistencijalnom, ali i krizom srednjih godina.

Iz Srbije na Brač dolazi kinohit Ajvar, nastao pod redateljskom palicom Ane Marie Rossi. Film o ljubavi ili, bolje rečeno, o tome kako preživjeti izgubljenu ljubav donosi vrhunske izvedbe Sergeja Trifunovića i Nataše Ninković u glavnim ulogama.

Aduti kratkometražnog programa ove godine su filmovi “Kućica” redatelja Jakova Nole, “Brokula” Eliotta Fetweesa i “Joseph navršava 42”, Paula Mazierea. Kratki filmovi će se ove godine iznimno prikazivati po jedan prije svakog dugometražnog filma.

Iznimno ove godine, radi sigurnosti naših posjetitelja, i dječji program seli se na otvoreno, odnosno na ljetnu pozornicu iza supetarske crkve. Klinci će ove godine moći uživati u zabavnim filmskim naslovima poput avanturističke dramske priče Moje neobično ljeto s Tess, animiranog francuskog filma Putovanje jednog princa te moderne bajke Rocca mijenja svijet.

Za sve zainteresirane 7. kolovoza će poznati kvizaš i redatelj Mario Kovač održati i filmski pub kviz u već poznatom BFF baru, Beer Gardenu.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar