Hrvatski filmovi raznih rodova i vrsta nagrađeni su na 16. izdanju Filmskog festivala jugoistočne Europe SEEfest koji se, umjesto u Los Angelesu, ove godine održao online, od 28. travnja do 5. svibnja, piše na stranicama HAVC-a. 

Mare Andree Štake osvojila je nagradu za najbolji dugometražni igrani film. Radi se već o drugoj nagradi 16. SEEFesta za ovu švicarsko-hrvatsku koprodukciju: Marija Škaričić, koja nosi naslovnu ulogu, dobila je festivalsku godišnju nagradu za glumu, Legacy Acting Award.

Mare Andree Štake s Marijom Škaričić u glavnoj ulozi

Osim Mare, na 16. SEEfestu nagrađeni su i dugometražni dokumentarni filmovi Nun of Your Business Ivane Marinić Kragić i Ono drugo selo Jadrana Bobana koji dijele nagradu za najbolju fotografiju u dokumentarnoj kategoriji. Nagrada je otišla u ruke Ivani Marinić Kragić (Nun of Your Business) i Srđanu Kovačeviću (Ono drugo selo). 

Najboljim kratkometražnim animiranim filmom ovogodišnjeg SEEfesta proglašena je Arka Natka Stipaničeva, a Cockpera Kate Gugić osvojila je posebno priznanje žirija u istoj kategoriji. 

Popis svih nagrađenih filmova pronađite ovdje.

Filmski festival jugoistočne Europe SEEfest ove se godine, umjesto u Los Angelesu, održao online te je trajao od 28. travnja do 5. svibnja. U programu se prikazalo čak jedanaest hrvatskih naslova. 

Više o festivalu možete pronaći na službenoj stranici SEEfest

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar