Dugometražni igrani film scenaristice Lane Barić i redatelja Danila Šerbedžije bit će dio festivalskog programa Indy Film Festa u američkom Indianapolisu, Međunarodnog festivala ženskog filma u Beirutu te Festivala novog balkanskog filma BaNeFF u Stockholmu. 

Tereza37 se prvo prikazuje u sklopu programa World Cinema Features 18. izdanja Indy Film Festa, koji se ove godine, umjesto samo u glavnom gradu američke savezne države Indiane, Indianapolisu, odvija i online od 29. travnja do 19. svibnja, piše HAVC na svojim stranicama.

Film scenaristice Lane Barić i redatelja Danila Šerbedžije u lipnju će se prikazati i na Međunarodnom festivalu ženskog filma u Beirutu, u međunarodnom natjecanju dugometražnog igranog filma.

Festival, kojeg organizira Beirut Film Society, je posvećen filmovima o ženama ili filmovima koje potpisuju žene, a trenutno je u planu da se održi uživo. Sve informacije o festivalu bit će pravovremeno objavljene na njihovoj službenoj stranici

Uz to, Terezu37 trenutno mogu gledati posjetitelji hibridnog izdanja Festivala novog balkanskog filma BaNeFF u Stockholmu. Riječ je o festivalu koji je posvećen novijoj produkciji zemalja s područja Balkana.

Tereza37 je svjetsku premijeru imala na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Puli, na kojem je osvojila čak šest Zlatnih arena, a međunarodnoj publici prvi put se predstavila na 36. Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi. 

Film od tada putuje po festivalima diljem svijeta (Španjolska, Crna gora, Francuska), a osim u Puli, nagradom se ovjenčao na prošlogodišnjem Zagreb Film Festivalu, na kojem je osvojio nagradu publike u programu ‘Ponovno s nama’, Zlatni bicikl. Film je ovih dana ušao i u konkurenciju beogradskog FEST-a.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar