Zagrebački park Ribnjak od 26. do 29. svibnja bit će domaćin prvog festivala književnosti za djecu i mlade Knjige u krošnjama. Festival organiziraju Centra mladih Ribnjak i izdavačka kuće Ibis grafika.

Bogati četverodnevni program uključuje književne i likovne radionice, upoznavanje audio knjiga, predstave, izložbu, koncerte i druge sadržaje, a brojni suradnici festivala pobrinuli su se da program bude raznovrstan i primjeren za sve uzraste.

U sklopu Festivala bit će organizirana i prigodna prodaja knjiga, a u nedjelju u sklopu programa Dječji buvljak, djeca će moći razmjenjivati knjige ili ih ubrati sa stabala za vrijeme programa Uberi priču.

Nadalje, djeca će u sklopu programa Jutro s autorima na Ribnjaku imati priliku upoznati brojne autore i ilustratore koji su pripremili i radionice, slušaonice i interaktivne predstave.

Svako poslijepodne za najmlađe će zabavu osigurati Zalogaj palačinke, zalogaj slikovnice s Jelenom Pervan — popularni program koji dolazi na Ribnjak. Kako mu i samo ime govori glavne sastavnice programa su djeci omiljene slikovnice i palačinke! U popodnevnom i večernjem terminu očekuju vas predstave, književno-likovne radionice za srednjoškolce i koncert-predstava za djecu.

U programima će sudjelovati djeca nižih i viših razreda osnovne škole, kao i srednjoškolci, a u subotu će u okviru programa HURTOK biti uključeni i izbjeglice iz Ukrajine. U nedjeljnom programu sudjelovat će djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Kuće sv. Franje.

Svi programi otvoreni su za javnost i ulaz je slobodan na sve osim na predstavu ansambla Poco Loco, za koju se kupuju karte. Program možete pronaći na web stranici festivala.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar