Dvadeseto izdanje Human Rights Film Festivala, posvećenog ljudskopravaškim temama i autorskom filmu, održat će se 4. do 11. prosinca u kinima Tuškanac i Kinoteka. Popratni, diskurzivni program održati će se u Dokukinu KIC, a klub Močvara rezerviran je za glazbeni program. Festival organiziraju Multimedijalni institut/MaMa Zagreb i URK/Močvara, a ulaz na sve programe osim glazbenog je slobodan!

Filmski program, koji svake godine oduševljava, 20. HRFF-a predstavlja 26 igranih i dokumentarnih filmova koji su obilježili ovu godinu.

Festival započinje u nedjelju, 4. prosinca u Kinu Tuškanac filmom Godine super osmice dobitnice Nobelove nagrade za književnost Annie Ernaux kojeg autorski supotpisuje sa sinom Davidom Ernaux-Briotom.

U posebnom programskom fokusu ovogodišnjeg HRFF-a su četiri dokumentarna filma Mantasa Kvedaravičiusa, litvanskog redatelja kojeg su ubili ruski vojnici dok je snimao u ukrajinskom Mariupolju početkom travnja ove godine – Barzah, Mariupolis, Mariupolis 2, Partenon te dva najnovija dokumentarna filma Sergeja Loznice iz 2022. godine – Prirodna povijest uništavanja i Kijevski proces.

Više informacija te popis svih filmova pronađite na poveznici.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar