Corto kao kratki. Montonese kao motovunski = Corto montonese, još jedno festivalsko priznanje rezervirano za domaće autore. Ekipa Motovun Film Festival ove je godine, u cilju dodatne promocije hrvatskih autorskih snaga, te podrške u vrijeme kada nije lako doći do kino publike, odlučila ih nagraditi gore spomenutom nagradom.

Festival će tako odabrati najbolji domaći kratki film i ponuditi autoru i producentu otkup prava za ograničeni broj kinoprikazivanja u vrijednosti od 5.000 kuna. U konkurenciju za nagradu ulaze svi filmovi hrvatskih producenata i/ili autora, uvršteni u natjecateljski program Motovun Film Festivala.

Prijave za motovunski kratki program upravo su u tijeku. Prijaviti se mogu filmovi u trajanju od dvadeset minuta koji su svjetsku premijeru imali u 2020. ili 2021. godini, uz uvjet da je to prvo prikazivanje filma u Hrvatskoj. Nagrada za najbolji film je 1.000 eura, piše na stranicama Hrvatskog audiovizualnog centra.

U nadi da će se ovoga ljeta stvoriti povoljni uvjeti za održavanje događanja uživo, Motovun Film Festival se planira održati u uobičajenom terminu posljednjeg tjedna srpnja – od 27. do 31.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar