Festivalski fokus portugalskog međunarodnog filmskog festivala BEAST IFF novi su filmski trendovi istočne i centralne Europe. U natjecateljski program četvrtog izdanja, koje se u Portu održava od 24. do 28. ožujka, uvrštena su čak četiri hrvatska kratkometražna filma, javlja HAVC

U programu EastWave, usmjerenom na prikazivanje kratkometražnih i srednjemetražnih igranih filmova perspektivnih mladih redatelja, prikazuje se kratkometražni igrani film Južno voće redatelja Josipa Lukića.

Program EastDoc promovira odabrana kratkometražna i srednjemetražna dokumentarna ostvarenja srednje i istočne Europe, a u njemu sudjeluju redateljice Martina Meštrović i Tanja Vujasinović sa svojim filmom Mačka je uvijek ženska.

Kratkometražni eksperimentalni filmovi Jabuka, tri dvopeka, jogurt redateljice Anite Čeko i film ALEPH ZETA (XVII): The star redateljice Ane Buljan odabrani su u natjecateljski program experimentalEAST.    

Svi filmovi i programi četvrtog izdanja BEAST IFF odvijat će se u virtualnom prostoru i u partnerstvu s glavnom neovisnom portugalskom streaming platformom Filmin. Više o uvjetima i pravilima streaminga te ostalim popratnim događanjima pročitajte na stranicama Hrvatskog audiovizualnog centra OVDJE.

Nakon ožujka, BEAST IFF nastavit će sa svojim aktivnostima sve do 1.lipnja i to kroz posebne online mjesečne projekcije i događaje, kao i kroz Višegrad Film Hub – industry event posvećen zemljama Višegradske skupine (Češka, Mađarska, Slovačka i Poljska) koji uključuje dodatne online projekcije, masterclassove i radionice s mogućnošću održavanja nekih aktivnosti uživo u Portu.  

Za više informacija posjetite službenu stranicuFacebook stranicuFacebook događaj i/ili Instagram profil festivala. 

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar