Program trećeg izdanja Rab Film Festivala, koji se održava od 20. do 22. kolovoza, predstavio je direktor Festivala Robert Tomić Zuber, a osim njega su, o okolnostima u kojem je ovaj festival organiziran, govorili i ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Chris Marcich, gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić te ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Rab Katarina Ribarić.

S obzirom na epidemiološke okolnosti i nastojanja da se širenje zaraze svede na minimum, odvijanje RFF-a skraćeno je sa šest na tri dana, a umjesto planiranih trinaest, bit će prikazano šest filmova u konkurenciji i jedan izvan konkurencije.

Među odabranim filmovima rapska će publika moći pogledati igrani film Murina, dugometražni prvijenac Antonete Alamat Kusijanović, u Cannesu nagrađenom za najbolji debitantski film, a nagrade za najbolji debitanski film i nagradu publike dobio je i na Pula Film Festivalu.

Na Rabu će biti prikazan i dokumentarni film Žica autorice Tihe Gudac, kao i film o životnoj ugroženosti istraživačkog novinara “Projekt Kartel”, koji dotiče temu kojom se RAFF žanrovski rado bavi.

Tu je i sjajan igrani film Lihvar redatelja Nemanje Ćeranića kojeg već sada kritičari nazivaju srpskim noir filmom, a za zatvaranje festivala odabran je napeti triler Riders of Justice Andersa Thomasa Jensena u kojem Mads Mikkelsen tumači Markusa Hansena, oca i muža, koji traži pravdu za svoju pokojnu suprugu.

Posljednji film RAFF-a bit će prikazan u već tradicionalnom SEAPLEX KAICH programu, kino na barkama u Uvali I. Padova.

Sve detalje o festivalu i programu pronađite na službenoj stranici Rab Film Festivala

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar