Svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu otvoreno je 29. izdanje međunarodnog filmskog festivala u Sarajevu.

Festival je otvoren projekcijom filma POLJUBITE BUDUĆNOST (KISS THE FUTURE) Nenada Čičina-Šaina, čiji scenarij potpisuju Čičin-Šain i Bill Carter.

Večerašnjoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su članovi ekipe filma POLJUBITE BUDUĆNOST: Nenad Čičin-ŠainBill CarterBonoThe EdgeBlake LevinSarah AnthonyDrew VintonChristiane AmanpourNed O’HanlonVesna Andree ZaimovićSenad ZaimovićMirsad PurivatraBoris ŠiberEnes ZlatarSrđan Gino JevđevićAlma ĆatalAsja DupanovićNurdžahan RešoBradley StonesiferSamir FočoEric BurtonHoward BersteinMolly Butler i Perla Ovadija Mosca.

Osim u Narodnom pozorištu Sarajevo, publika je uživala u filmu otvorenja POLJUBITE BUDUĆNOST i u Ljetnom kinu Coca-Cola, Ljetnom kinu Stari Grad i Ljetnom kinu Centar “Safet Zajko”.

FOTO: Bono Vox sa suprugom, Danis Tanović i Christy Turlington

Filmom POLJUBITE BUDUĆNOST večeras je počeo i program Sarajevo Film Festivala u Mostaru i Tuzli. Projekcije su održane u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar i u Bingo Ljetnom kinu Tuzla.

Čast da vodi svečanost otvaranja 29. izdanja Sarajevo Film Festivala pripala je mladom glumcu Lazaru Dragojeviću.

Danas na programu Natjecateljskog programa – igrani film, u Narodnom pozorištu vas očekuje  regionalna premijera filma LOST COUNTRY, redatelja Vladimira Perišića, te specijalna projekcija – van konkurencije turskog filma RUMI, redatelja Cana Ulkaya, koji će u Narodnom pozorištu imati svoju svjetsku premijeru. U sklopu programa U fokusu, prikazivat će se film O SUHOM BILJU turskog redatelja Nurija Bilge Ceylana, a u Ljetnom kinu Coca-Cola održat će se projekcija finsko – njemačkog filma PALO LIŠĆE, novog ostvarenja finskog redatelja Akija Kaurismäkija.

FOTO: Bivši supermodel Christy Turlington

Na 29. Sarajevo Film Festivalu će biti prikazano 235 filmova u 18 festivalskih programa. U konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva je 49 filmova.

Detaljan program i sve informacije možete pronaći na službenoj stranici www.sff.ba kao i na društvenim mrežama festivala.

29. Sarajevo Film Festival održava se do 18. kolovoza.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar